Björnbärspudding
Björnbärspudding
(Receptet kommer från Alla tiders gott ur ugnen)
6 msk smält smör samt lite extra för smörjning
450 g björnbär
75 g strösocker
1 ägg
75 g farinsocker samt lite extra att strö över
8 msk mjölk
125 g extra fint vetemjöl
Smörj en 9 dl ugnseldfast form med smör. Blanda försiktigt björnbär och socker väl i en stor skål. Lägg över blandningen i formen. Vispa ihop ägg och farinsocker i en separat skål. Rör ner smält socker och mjölk. Sikta ner mjölet i blandningen och montera lätt med en rörelse som påminner om siffran åtta. Smeten ska vara slät och fin. Fördela smten jämnt över björnbärs- och sockerblandningen i den ugnseldfasta formen. Grädda puddingen i 180 grader varm ugn i 25-30 minuter eller tills ytan känns fast och har fått en gyllene färg. Strö över lite farinsocker och servera puddingen varm.
(Receptet kommer från Alla tiders gott ur ugnen)
6 msk smält smör samt lite extra för smörjning
450 g björnbär
75 g strösocker
1 ägg
75 g farinsocker samt lite extra att strö över
8 msk mjölk
125 g extra fint vetemjöl
Smörj en 9 dl ugnseldfast form med smör. Blanda försiktigt björnbär och socker väl i en stor skål. Lägg över blandningen i formen. Vispa ihop ägg och farinsocker i en separat skål. Rör ner smält socker och mjölk. Sikta ner mjölet i blandningen och montera lätt med en rörelse som påminner om siffran åtta. Smeten ska vara slät och fin. Fördela smten jämnt över björnbärs- och sockerblandningen i den ugnseldfasta formen. Grädda puddingen i 180 grader varm ugn i 25-30 minuter eller tills ytan känns fast och har fått en gyllene färg. Strö över lite farinsocker och servera puddingen varm.
Kommentarer
Trackback