Chokladbröd
Chokladbröd
(Receptet kommer från Alla tiders gott ur ugnen)
1 msk smör till smörjning
450 g vetemjöl samt lite extra till bakbordet
25 g kakaopulver
1 tsk salt
1 påse torrjäst
25 g farinsocker
1 msk olja
3 dl fingervarmt vatten
Smörj en bakform som rymmer 900 g med smör. Sikta ner mjöl och kakaopulver i en stor skål. Rör ner salt, torrjäst och socker. Häll i olja och vatten och arbeta ihop ingredienserna till en deg. Lägg degen på en lätt mjölad yta och knåda i 5 minuter. Du kan också använda en elvisp med degkrok. Placera degen i en smord skål och låt jäsa på en varm plats i ca 1 timme eller tills den blivit dubbelt så stor. Knåda försiktigt degen i en minut och forma den till en limpa. Lägg degen i den förberedda forme, täck över och låt jäsa på en varm plats ytterligare 30 minuter. Grädda brödet i 200 grader varm ugn i 25-30 minuter. När limpan är klar ska den låta ihålig när man knackar på botten. Lägg brödet på ett galler att svalna.
(Receptet kommer från Alla tiders gott ur ugnen)
1 msk smör till smörjning
450 g vetemjöl samt lite extra till bakbordet
25 g kakaopulver
1 tsk salt
1 påse torrjäst
25 g farinsocker
1 msk olja
3 dl fingervarmt vatten
Smörj en bakform som rymmer 900 g med smör. Sikta ner mjöl och kakaopulver i en stor skål. Rör ner salt, torrjäst och socker. Häll i olja och vatten och arbeta ihop ingredienserna till en deg. Lägg degen på en lätt mjölad yta och knåda i 5 minuter. Du kan också använda en elvisp med degkrok. Placera degen i en smord skål och låt jäsa på en varm plats i ca 1 timme eller tills den blivit dubbelt så stor. Knåda försiktigt degen i en minut och forma den till en limpa. Lägg degen i den förberedda forme, täck över och låt jäsa på en varm plats ytterligare 30 minuter. Grädda brödet i 200 grader varm ugn i 25-30 minuter. När limpan är klar ska den låta ihålig när man knackar på botten. Lägg brödet på ett galler att svalna.
Kommentarer
Trackback