Finsk svampsoppa med bacon

Finsk svampsoppa med bacon (4 port.)
(Receptet kommer ifrån 100 rätter på 20 minuter)

250-300 g färsk svamp eller 3-4 dl torkad svamp
2 dl strimlad purjolök
1 förp. tärnad bacon eller skivad bacon i strimlor (140 g)
2 tärningar svamp- eller hönsbuljong
8 dl vatten
3 msk vetemjöl
2 dl creme fraiche
0,5 tsk timjan
1-2 msk soja
ev. salt

Rensa svampen och skär den i bitar. Fräs bacon i en kastrull. Tillsätt svamp och purjolök. Låt det fräsa några minuter på svag värme. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Sjud under lock ca 10 minuter. Rör ut mjölet i lite vatten och red av soppan. Tillsätt creme fraiche och koka soppan några minuter. Smaka av med timjan, soja och ev. lite salt. Servera med en klick matlagninsyoghurt i tallriken.

Färsk svamp: trattkantareller, karljohan eller blandsvamp
Har du inte färsk svamp kan du ta fryst: ostronskivling eller champinjoner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0