Frittata (italiensk omelett)

Frittata (italiensk  omelett) 4 port.
(Receptet kommer ifrån 100 rätter på 20 minuter)

1 förp. tärnad bacon eller 1 pkt skivad bacon (140 g)
0,5 gurka
ca 1 dl finstrimlad purjolök eller gräslök
4 ägg
1 tsk salt
1-2 msk smör

Tillbehör:
2 dl gräddfil
2 msk sweet chili
tomater och svarta oliver

Lägg tärnad bacon på hushållspapper på en tallrik. Täck med hushållspapper och kör i micron 1-2 minuter. passa noga så baconet inte bränns. Riv gurka grovt direkt på hushållspapper. Torka av det rivna med mer hushållspapper så att det mesta av saften sugs upp. Vispa upp äggen med salt. Tillsätt bacon, gurka och strimlad purjo. Smält smöt i en stor stekpanna. Har du bara en liten stekpanna - grädda frittatan i två omgångar. Häll i smeten och grädda på svag värme 8-10 minuter tills omeletten stelnat. Peta i den då och då med en gaffel så smeten rinner ner. Smaksätt med gräddfil med sweet chili. Servera med sås, tomater och oliver.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Hoppas på att du haft en bra måndag? :)

2008-08-25 @ 16:16:54
URL: http://penajs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0