Havrekakor med russin

Havrekakor med russin (10 st)
(Receptet kommer från Alla tiders gott ur ugnen)

4 msk smör plus lite till plåtarna
125 g strösocker
1 uppvispat ägg
50 g mjöl
0,5 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
175 g havregryn
125 g russin
2 msk sesamfrön

Smörj in 2 bakplåtar med lite smör. Rör samman smör och socker i en stor skål tills blandningen är vit och luftig. Tillsätt under omröring det uppvispade ägget, lite i taget, och rör tills allt är väl blandat. Sikta ner mjöl, salt och bakpulver i blandningen. Rör om försiktigt. Tillsätt havregryn, russin och sesamfrön och blanda alla ingredienser väl. Klicka ut 10 kakor av en matskeds storlek mycket glest på plåtarna så att de har plats att flyta ut under gräddningen, och platta till dem något med baksidan av en sked. Grädda kakorna i 180 grader varm ugn i 15 minuter till de fått fin färg. Låt kakorna svalna något på plåtarna. Lyft försiktigt över kakorna till ett galler och låt dem svalna helt innan de serveras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0