Hemmagjord hallonyoghurtklass
Hemmagjord hallonyoghurtglass
(Receptet kommer från Så klart du kan! av Erika Strand-Berglund och Anna Lundquist)
1 pkt frysta hallon (ca 250 g)
1 burk matlagningsyoghurt
2 msk vaniljsocker
(floursocker)
Kör bären i en mixer i ca 0,5 minut. Obs! Bären ska vara frysta när de mixas! Häll i yoghurten och mixa ytterligare 0,5 minut. Tillsätt vaniljsocker och mixa bara en kort stund till.
Servering: Forma glassen till ägg med hjälp av en matsked och lägg på en tallrik. Pudra över florsocker med hjälp av en sil.
(Receptet kommer från Så klart du kan! av Erika Strand-Berglund och Anna Lundquist)
1 pkt frysta hallon (ca 250 g)
1 burk matlagningsyoghurt
2 msk vaniljsocker
(floursocker)
Kör bären i en mixer i ca 0,5 minut. Obs! Bären ska vara frysta när de mixas! Häll i yoghurten och mixa ytterligare 0,5 minut. Tillsätt vaniljsocker och mixa bara en kort stund till.
Servering: Forma glassen till ägg med hjälp av en matsked och lägg på en tallrik. Pudra över florsocker med hjälp av en sil.
Kommentarer
Trackback