Italiensk brödpudding

Italiensk brödpudding
(Receptet kommer från Alla tiders gott ur ugnen)

1 msk smör till formen
2 små äpplen, skalade, urkärnande och skurna i ringar
75 g pärlsocker
2 msk vittvin
100 g skivat bröd med kanten bortskuren
3 dl kaffegrädde
2 ägg, vispade
skal av 1 apelsin, skuret i tändsticksstora stavar

Smörj en 1,2 liters djup ugnseldfast form med smör. Lägg ut äppelringar över botten av formen, lite överlappande. Strö sedan hälften av sockret över dem. Häll vinet över äpplena. Lägg på brödskivorna. Pressa ner dem med handen för att platta till dem. Blanda grädden med ägg, resten av sockret och apelsinskalet. Häll blandningen över brödet och låt det stå och dra i 30 minuter. Grädda puddingen i 180 grader varm ugn i 25 minuter, tills den är gyllengul och har stelnat. Ta ut den ur ugnen och låt den svalna något och servera medan den är varm.

Variation: Som omväxling kan man tillsätta torkad frukt t.ex aprikos, körsbär eller dadlar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0