Kyckling i citrussås
Kyckling i citrussås
(Receptet kommer från Så klart du kan! av Erika Strand-Berglund och Anna Lundquist)
1 lime & 1 apelsin
1 påse Blå Band limesås
1,5 dl vitt vin
1 tsk socker
1 tsk oregano
300 g kycklingfiléer
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar
1 msk olivolja
Pressa citrusfrukterna. Gör såsen enligt anvisningarna på påsen, men ersätt vätskan med vitt vin och den pressade citrusen. Tillsätt socker och oreganon. Salta och peppra kycklingen. Värm olivolja i en stekpanna. Stek filéerna på medelstark värme i ca 2 minuter på varje sida. Häll såsen över kycklingen. Låt kycklingen puttra i ca 10 minuter under lock.
Servera med kokt ris.
(Receptet kommer från Så klart du kan! av Erika Strand-Berglund och Anna Lundquist)
1 lime & 1 apelsin
1 påse Blå Band limesås
1,5 dl vitt vin
1 tsk socker
1 tsk oregano
300 g kycklingfiléer
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar
1 msk olivolja
Pressa citrusfrukterna. Gör såsen enligt anvisningarna på påsen, men ersätt vätskan med vitt vin och den pressade citrusen. Tillsätt socker och oreganon. Salta och peppra kycklingen. Värm olivolja i en stekpanna. Stek filéerna på medelstark värme i ca 2 minuter på varje sida. Häll såsen över kycklingen. Låt kycklingen puttra i ca 10 minuter under lock.
Servera med kokt ris.
Kommentarer
Trackback