Kyckling på 15 minuter
Kyckling på 15 minuter (4 port.)
(Receptet kommer ifrån 100 rätter på 20 minuter)
4 kycklingfileér (ca 400 g)
Kryddblandning:
1 msk soja
2 tsk honung
1,5 tsk ingefära
1 dl pressad apelsin eller apelsinjuice
Sås:
ca 150 g hackade champinjoner
1 dl finstrimlad purjolök
1 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
2-3 msk chilisås
1 tsk salt
Skär kycklingarna i ca 2 cm breda bitar. Vispa samman kryddblandningen i en mikrosäker form. Lägg ner kycklingfileérna och vänd dem i blandningen. Tillaga kycklingen övertäckt ca 5 minuter i micron på högsta effekt. Fräs champinjoner och purjo i en kastrull i smör. Strö över mjölet och späd med grädden, lite i sänder. Låt såsen koka ett par minuter. Smaksätt med chilisås. Kolla så att kycklingbitarna är genom stekta. Häll ner skyn i såsen. Smaka av med salt.
Servera med: Ris eller kokt pressad potatis och en sallad.
(Receptet kommer ifrån 100 rätter på 20 minuter)
4 kycklingfileér (ca 400 g)
Kryddblandning:
1 msk soja
2 tsk honung
1,5 tsk ingefära
1 dl pressad apelsin eller apelsinjuice
Sås:
ca 150 g hackade champinjoner
1 dl finstrimlad purjolök
1 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
2-3 msk chilisås
1 tsk salt
Skär kycklingarna i ca 2 cm breda bitar. Vispa samman kryddblandningen i en mikrosäker form. Lägg ner kycklingfileérna och vänd dem i blandningen. Tillaga kycklingen övertäckt ca 5 minuter i micron på högsta effekt. Fräs champinjoner och purjo i en kastrull i smör. Strö över mjölet och späd med grädden, lite i sänder. Låt såsen koka ett par minuter. Smaksätt med chilisås. Kolla så att kycklingbitarna är genom stekta. Häll ner skyn i såsen. Smaka av med salt.
Servera med: Ris eller kokt pressad potatis och en sallad.
Kommentarer
Trackback