Marängkyssar

Marängkyssar 13 st
(Receptet kommer från Alla tiders gott ur ugnen)

4 äggvitor
en nypa salt
125 g strösocker
125 g florsocker
3 dl vispgrädde, hård vispad till servering

Klä 3 stora bakplåtar med bakplåtspapper. Vispa äggvitorna med en nypa salt i en stor skål till ett hårt skum (man ska kunna vända upp och ner på skålen utan att skummet ändrar form). Detta går lättast med elvisp eller ballongvisp. Vispa ner strösockret, lite i taget, smeten ska börja se glansig ut. Vispa ner florsockret, lite i taget, och vispa ordentligt efter varje omgång tills allt socker arbetas in och marängsmeten har blivit tjock, vit och styv. För över marängsmeten till en sprits med ett 2 cm stort stärnformat munstycke. Spritsa ut ca 26 små bollar på de förberedda plåtarna. Grädda marängerna i 120 grader varm ugn i 1,5 timme eller tills de är ljus gyllengula och lätt släpper från bakplåtspappret. Stäng av ugnsvärmen och låt marängerna svalna i ugnen över natten. Lägg ihop marängerna två och två med hårdvispad grädde emellan strax innan servering och lägg upp marängkyssarna på ett fat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0