Pavlova

Pavlova
(Receptet kommer från Alla tiders gott ur ugnen)

3 äggvitor
1 krm salt
175 g strösocker
3 dl vispgrädde, lätt vispad
färsk frukt enligt smak (ex. hallon, jordgubbar, kiwi eller persikor)

Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Vispa äggvitor och salt i en stor skål tills skummet bildar mjuka toppar när du lyfter upp vispen. Rör i strösocker, lite i taget. Vispa väl, eftersom sockret måste lösas upp i smeten. Bred ut tre fjärdedelar av smeten på bakplåten till en rundel, cirka 20 cm i diemeter. Klicka ut den återstående smeten längs kanterna, så att formen blir ungefär som ett fågelbo. Grädda marängen i 140 grader varm ugn i 1 timme och 15 minuter. Stäng av värmen , men låt pavlovan stå kvar i ugnen till den är helt kall. Lägg pavlovan på ett serveringsfat. bred ut den lättvispade grädden på botten och där efter frukten. Tänk på att lägga i grädde och frukt strax innan servering, gör man det för tidigt kan marängen blir seg och kladdig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0