Sodabröd
Sodabröd
(Receptet kommer från Alla tiders gott ur ugnen)
1 msk smör till smörjning
300 g vetemjöl samt lite extra till bakbordet
300 g grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 msk strösocker
1 tsk salt
1 uppvispat ägg
4,5 dl naturell yoghurt
Smör en bakplåt med smöt och pudra den med mjöl. Sikta ner mjöl, bakpulver, bikarbonat, socker och salt i en stor skål. ta även med det som kan ha fastnat i sikten. Rör ihop ägg och yoghurt i en mugg och häll blandningen i de torra ingredienserna. Blanda väl och arbeta ihop till en mjuk, kladdig deg. Knåda degen slät på en lätt mjlad yta i ett par minuter. Forma därefter en stor, 5 cm tjock rundel. Lägg sedan degen på bakplåten. Skär ett kors i dess mitt med en vass kniv. Grädda brödet i 190 grader varm ugn i 40 minuter, eller tills brödet fått en gyllenbrun färg. Lägg brödet på ett galler och låt svalna.
(Receptet kommer från Alla tiders gott ur ugnen)
1 msk smör till smörjning
300 g vetemjöl samt lite extra till bakbordet
300 g grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 msk strösocker
1 tsk salt
1 uppvispat ägg
4,5 dl naturell yoghurt
Smör en bakplåt med smöt och pudra den med mjöl. Sikta ner mjöl, bakpulver, bikarbonat, socker och salt i en stor skål. ta även med det som kan ha fastnat i sikten. Rör ihop ägg och yoghurt i en mugg och häll blandningen i de torra ingredienserna. Blanda väl och arbeta ihop till en mjuk, kladdig deg. Knåda degen slät på en lätt mjlad yta i ett par minuter. Forma därefter en stor, 5 cm tjock rundel. Lägg sedan degen på bakplåten. Skär ett kors i dess mitt med en vass kniv. Grädda brödet i 190 grader varm ugn i 40 minuter, eller tills brödet fått en gyllenbrun färg. Lägg brödet på ett galler och låt svalna.
Kommentarer
Trackback