Tandorigryta med gurkyoghurt
Tandorigryta med gurkyoghurt
(Receptet kommer från Så klart du kan! av Erika Strand-Berglund och Anna Lundquist)
300 g fläskkött
½ påse Tandorimix
½ burk matlagningsyoghurt
½ gurka
½ burk matlagningsyoghurt
½ tsk spiskummin
1 krm svartpeppar
Skär köttet i 2 cm stora tärningar. Blanda tandorimixen enligt anvisningarna på påsen och lätt i köttbitarna att marinera. Stek köttet i varm stekpanna ca 6 minuter.
Gurkraita:
Dela gurkanpå mitten och gröp ur kärnhuset med en sked. Skär gurkan i centimeterstora halvmånar och lägg i en skål. Rör ner matlagningsyoghurten. Krydda med spiskummin och peppar.
Servera med jasminris.
(Receptet kommer från Så klart du kan! av Erika Strand-Berglund och Anna Lundquist)
300 g fläskkött
½ påse Tandorimix
½ burk matlagningsyoghurt
½ gurka
½ burk matlagningsyoghurt
½ tsk spiskummin
1 krm svartpeppar
Skär köttet i 2 cm stora tärningar. Blanda tandorimixen enligt anvisningarna på påsen och lätt i köttbitarna att marinera. Stek köttet i varm stekpanna ca 6 minuter.
Gurkraita:
Dela gurkanpå mitten och gröp ur kärnhuset med en sked. Skär gurkan i centimeterstora halvmånar och lägg i en skål. Rör ner matlagningsyoghurten. Krydda med spiskummin och peppar.
Servera med jasminris.
Kommentarer
Trackback