Vaniljhjärtan

Vaniljhjärtan 12 stycken
(Receptet kommer från Alla tiders gott ur ugnen)

150 g smör i tärningar plus lite extra till plåten
225 g vetemjöl plus lite extra till utbakning
125 g strösocker plus lite extra till garnering
1 tsk vaniljessans

Smörj in en bakplåt med lite smör. Sikta ner mjölet i en stor skål och finfördela smöret med fingertopparna tills massan fått en smulig konsistens. Rör ner socker och vaniljessans och arbeta ihop degen tills den blivit fast och smidig. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord till en tjocklek av ca 2,5 cm. Ta därefter ut 12 hjärtan med ett pepparkaksmått som har en diameter på ca 5 cm och en 2,5 cm hög kant. Lägg hjärtanen på den förberedda plåten och grädda i 180 grader varm ugn i ca 15-20 minuter till de fått en vacker gyllengul färg. Lyft över hjärtanen till ett bakgaller och låt den svalna helt. Pudra dem med lite strösocker strax innan de ska serveras.

Tips: Lägg en vaniljstång i strösockret och förvara det i en burk med tättslutande lock. Efter några veckor har sockret fått en underbar smak av vanilj.

Variation: Du kan tillsätta några droppar röd eller rosa hushållsfärg till vaniljessansen så att degen blir röd eller rosa och dekorera hjärtanen med små guld- eller silverkulor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0