Köttfärssoppa

Köttfärssoppa 4 port.
(Receptet kommer från 100 rätter på 20 minuter av Barbro Lönnegren. En otroligt bra bok!)

300 g köttfärs
1 msk smör eller margarin
2 morötter
1 liter vatten
2 dl salsa
2 msk tomatpuré
2 köttbuljongtärningar
0,5 tsk salt

Tillbehör:
matlagningsyoghurt och brytbröd

Skala och riv morötterna grovt. Fräs köttfärsen i smör. Lägg i morotsrivet och fräs några minuter. Häll på vatten och tillsätt salsa, tomatpuré och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 10 minuter. Smaka av med salt. Servera soppan med en klick yoghurt och brytbröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0