Köttfärssoppa
Köttfärssoppa 4 port.
(Receptet kommer från 100 rätter på 20 minuter av Barbro Lönnegren. En otroligt bra bok!)
300 g köttfärs
1 msk smör eller margarin
2 morötter
1 liter vatten
2 dl salsa
2 msk tomatpuré
2 köttbuljongtärningar
0,5 tsk salt
Tillbehör:
matlagningsyoghurt och brytbröd
Skala och riv morötterna grovt. Fräs köttfärsen i smör. Lägg i morotsrivet och fräs några minuter. Häll på vatten och tillsätt salsa, tomatpuré och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 10 minuter. Smaka av med salt. Servera soppan med en klick yoghurt och brytbröd.
(Receptet kommer från 100 rätter på 20 minuter av Barbro Lönnegren. En otroligt bra bok!)
300 g köttfärs
1 msk smör eller margarin
2 morötter
1 liter vatten
2 dl salsa
2 msk tomatpuré
2 köttbuljongtärningar
0,5 tsk salt
Tillbehör:
matlagningsyoghurt och brytbröd
Skala och riv morötterna grovt. Fräs köttfärsen i smör. Lägg i morotsrivet och fräs några minuter. Häll på vatten och tillsätt salsa, tomatpuré och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 10 minuter. Smaka av med salt. Servera soppan med en klick yoghurt och brytbröd.
Kommentarer
Trackback