Brun sås med två smaksättningar
Brun sås 4 port.
(Receptet kommer ifrån Smalmat till vardags)
1 st buljontärning
2 dl mjölk
2 dl vatten
2 msk vetemjöl
0,5 krm peppar
2 tsk soja
Alt 1: 0,5 tsk timjan och 1 msk gelé
Alt 2: 2 dl champinjoner, koserv
Vispa ut mjölet i vattnet i en kastrull. Tillsätt mjölken och buljontärningen. Rör under tiden det kokar upp. Låt koka i minst 3 minuter tills det tjocknar. Rör då och då så såsen inte bränner fast. Tillsätt peppar och soja. Blanda sen i någon av alternativen.
(Receptet kommer ifrån Smalmat till vardags)
1 st buljontärning
2 dl mjölk
2 dl vatten
2 msk vetemjöl
0,5 krm peppar
2 tsk soja
Alt 1: 0,5 tsk timjan och 1 msk gelé
Alt 2: 2 dl champinjoner, koserv
Vispa ut mjölet i vattnet i en kastrull. Tillsätt mjölken och buljontärningen. Rör under tiden det kokar upp. Låt koka i minst 3 minuter tills det tjocknar. Rör då och då så såsen inte bränner fast. Tillsätt peppar och soja. Blanda sen i någon av alternativen.
Kommentarer
Trackback