Chokladmousse

Chokladmousse 4-6 port.
(Receptet kommer ifrån Smalmat till vardags)

4 msk kakao
5 msk socker
4 msk vatten
2 tsk snabbkaffepulver
2 st äggvita
2 st äggula
2,5 dl Kesella
2 tsk vaniljsocker

Blanda kakao, socker, vatten, kaffepulver och äggulor i en kastrull. Vispa på svag värme tills det blir en jämn kräm. Låt den svalna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ned Kesella och vaniljsocker i chokladsmeten. Vänd försiktigt ned äggvitorna. Häll upp moussen i portionsformar. Låt dem stå i kylen 0,5-1 timme.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0