Chokladtårta
Chokladtårta 10-12 bitar
(Receptet kommer ifrån Smalmat till vardags)
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,75 dl kakao
1 msk snabbkaffepulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 st ägg
2,5 dl socker
250 g Kesella
(1 msk konjak)
Garnering: florsocker
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna. Rör ned Kesella och mjölblandningen (och eventuellt konjak) i äggblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Kakan ska inte gräddas för länge, då den kan blir torr. Låt kakan kallna. Garnera med florsocker.
(Receptet kommer ifrån Smalmat till vardags)
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,75 dl kakao
1 msk snabbkaffepulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 st ägg
2,5 dl socker
250 g Kesella
(1 msk konjak)
Garnering: florsocker
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna. Rör ned Kesella och mjölblandningen (och eventuellt konjak) i äggblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Kakan ska inte gräddas för länge, då den kan blir torr. Låt kakan kallna. Garnera med florsocker.
Kommentarer
Trackback