Färsfylld paprika

Färsfylld paprika 4 port.
(Receptet kommer ifrån Smalmat till vardags)

0,75 dl långkornigt ris
2 st gul lök
300 g köttfärd/blandfärs
1 msk matfett
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 st paprika
1 burk (ca 400g) krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 krm salt
1 krm peppar
2 krm paprikapulver

Koka riset. Skala och hacka löken. Bryn löken och köttfärsen. Blanda i det kokta riset. Smaksätt med salt och peppar. Skär av ett lock vi fästet på varje paprika. Kärna ut och skölj dem. Fördela ris- och köttfärsblandningen i paprikorna, lägg på locken och fäst eventuellt med tantpetare. Ställ papikorna i en låg vit gryta. Blanda tomater, tomatpuré, salt, peppar och paprikapulver. Häll tomatröran runt paprikorna. Koka under lock 20-25 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0