Fläskfilé med apelsinsmak
Fläskfilé med apelsinsmak 4 port.
(Receptet kommer ifrån Smalmat till vardags)
400 g fläskfilé
2 krm salt
0,5 tsk timjan
1-2 krm cayennepeppar
rivet skal från 1 apelsin
0,5 dl + 1,5 dl pressad apelsin
1 dl vatten
2 msk maizenamjöl
1 tsk strösocker
0,5 köttbuljong tärning
4 msk flagad mandel
8 st apelsinskivor
1 tsk matfett att smörja formen med
Sätt ugnen på 175 grader. Skär fläskfilén i skivor och lägg den i en smord ugnssäker form. Krydda med salt, timjan och cayennepeppar. Häll på den mindre mängden av apelsinsaften. Stek i ugnen 20-25 minuter. (Kortare tid för mindre mängd)
Blanda resten av apelsinsaften, river apelsinskal, vatten, maizenamjöl, socker och smulad buljongtärning i en kastrull. Häll skyn från fläskfilén i kastrullen och rör om. Låt koka upp under omröring och koka tills det tjocknar. Häll såsen över köttet. Strö över flagad mandel och dekorera med apelsinskivor.
(Receptet kommer ifrån Smalmat till vardags)
400 g fläskfilé
2 krm salt
0,5 tsk timjan
1-2 krm cayennepeppar
rivet skal från 1 apelsin
0,5 dl + 1,5 dl pressad apelsin
1 dl vatten
2 msk maizenamjöl
1 tsk strösocker
0,5 köttbuljong tärning
4 msk flagad mandel
8 st apelsinskivor
1 tsk matfett att smörja formen med
Sätt ugnen på 175 grader. Skär fläskfilén i skivor och lägg den i en smord ugnssäker form. Krydda med salt, timjan och cayennepeppar. Häll på den mindre mängden av apelsinsaften. Stek i ugnen 20-25 minuter. (Kortare tid för mindre mängd)
Blanda resten av apelsinsaften, river apelsinskal, vatten, maizenamjöl, socker och smulad buljongtärning i en kastrull. Häll skyn från fläskfilén i kastrullen och rör om. Låt koka upp under omröring och koka tills det tjocknar. Häll såsen över köttet. Strö över flagad mandel och dekorera med apelsinskivor.
Kommentarer
Trackback