Fläskfilé med apelsinsmak

Fläskfilé med apelsinsmak 4 port.
(Receptet kommer ifrån Smalmat till vardags)

400 g fläskfilé
2 krm salt
0,5 tsk timjan
1-2 krm cayennepeppar
rivet skal från 1 apelsin
0,5 dl + 1,5 dl pressad apelsin
1 dl vatten
2 msk maizenamjöl
1 tsk strösocker
0,5 köttbuljong tärning
4 msk flagad mandel
8 st apelsinskivor
1 tsk matfett att smörja formen med

Sätt ugnen på 175 grader. Skär fläskfilén i skivor och lägg den i en smord ugnssäker form. Krydda med salt, timjan och cayennepeppar. Häll på den mindre mängden av apelsinsaften. Stek i ugnen 20-25 minuter. (Kortare tid för mindre mängd)

Blanda resten av apelsinsaften, river apelsinskal, vatten, maizenamjöl, socker och smulad buljongtärning i en kastrull. Häll skyn från fläskfilén i kastrullen och rör om. Låt koka upp under omröring och koka tills det tjocknar. Häll såsen över köttet. Strö över flagad mandel och dekorera med apelsinskivor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0