Indonesisk köttgryta
Indonesisk köttgryta 4 port.
(Receptet kommer ifrån Smalmat till vardags)
400 g skinka eller bog
Marinad:
1 st lök
0,5 dl soja
2 dl drickfärdig äppeljuice
1,5 tsk curry
0,5 tsk ingefära
(1 tsk sambal oelek)
2 st vitlöksklyftor
2 msk vinäger
1 msk vetemjöl
Skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken. Blanda allt till marinaden, utom mjölet, i en skål. Lägg köttet i marinaden. Låt stå och dra i 3-6 timmar. Lägg över allt i en gryta. Strö över vetemjölet. Rör om. Koka upp och småkoka i 15-20 minuter. Servera gärna med ris.
(Receptet kommer ifrån Smalmat till vardags)
400 g skinka eller bog
Marinad:
1 st lök
0,5 dl soja
2 dl drickfärdig äppeljuice
1,5 tsk curry
0,5 tsk ingefära
(1 tsk sambal oelek)
2 st vitlöksklyftor
2 msk vinäger
1 msk vetemjöl
Skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken. Blanda allt till marinaden, utom mjölet, i en skål. Lägg köttet i marinaden. Låt stå och dra i 3-6 timmar. Lägg över allt i en gryta. Strö över vetemjölet. Rör om. Koka upp och småkoka i 15-20 minuter. Servera gärna med ris.
Kommentarer
Trackback