Kokt grönsaksröra med feferoni

Kokt grönsaksröra med feferoni
(Receptet kommer ifrån Enkel rolig och nyttig kokbok för studenter som vill leva på annat än bara spagetti och pulversås)

Ett kvarts blomkålshuvud eller en halv broccoli
1 morot
2 potatisar
2 lökar
1 paprika
2 feferoni
0,5 dl vatten
2 msk matolja
En slurk (2-3 tsk) vätska från feferoniburken
1 tsk örtsalt

Eller - ta de grönsaker du har hemma.

Koka upp vattnet med oljan. Skär grönsakerna i portionsbitar och lägg dem i oljevattnet allt eftersom du skär upp dem. Hårda grönsaker först, mjukare vartefter. Har du en rest svamp kan du med fördel lägga i den också. Feferonin klipper du i pyttebitar. Slå i slurken feferonivätska. Örtsalta. Koka upp alltsammans och låt sedan röran stå med lock på svag värme tills grönsakerna är mjuka, ca 10 minuter. Koka inte sönder. Du kan även koka potatiserna för sig för att göra det mer matigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0