Köttgryta i ugn
Köttgryta i ugn 4 port.
(Receptet kommer ifrån Smalmat till vardags)
400 g ytterlår/märgpipa, benfri
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1-2 krm peppar
2 st gul lök
100 g rotselleri
2 st morot
2 st lagerblad
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2 st vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
Sätt ugnen på 225 grader. Skär köttet i ganska tunna små skivor. Vänd dem i vetemjöl blanda med hälften av saltet och all peppar. Skala lök, selleri och morötter. Skär löken i tunna klyftor, sellerin i små tärningar och morötterna i skivor. Varva lök, torsaker och kött i en ugnssäker form. Strö över resten av saltet och de smulade kryddorna. Tillsätt pressad vitlök och tomater. Täck med aluminiumfolie och sätt i ugnen strax under mitten. Låt koka i 1,5 timme. Rör om i formen någon gång under tiden.
(Receptet kommer ifrån Smalmat till vardags)
400 g ytterlår/märgpipa, benfri
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1-2 krm peppar
2 st gul lök
100 g rotselleri
2 st morot
2 st lagerblad
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2 st vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
Sätt ugnen på 225 grader. Skär köttet i ganska tunna små skivor. Vänd dem i vetemjöl blanda med hälften av saltet och all peppar. Skala lök, selleri och morötter. Skär löken i tunna klyftor, sellerin i små tärningar och morötterna i skivor. Varva lök, torsaker och kött i en ugnssäker form. Strö över resten av saltet och de smulade kryddorna. Tillsätt pressad vitlök och tomater. Täck med aluminiumfolie och sätt i ugnen strax under mitten. Låt koka i 1,5 timme. Rör om i formen någon gång under tiden.
Kommentarer
Trackback