Parmesanfylld kycklingfilé
Parmesanfylld kycklingfilé 4 port.
(Receptet kommer ifrån Smalmat till vardags)
4 st kycklingfilé
Marinad:
1 msk soja
2 msk olja
1 st vitlöksklyfta
2 krm vitpeppar
2 krm salt
Fyllning:
1 dl riven parmesanost
1 dl basilika, hackad, färsk eller 0,5 dl fryst basilika
2 st tomater
0,5 dl vatten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda marinaden i en djup tallrik. Skär en djup ficka i varje kycklingfilé. Låt fileérna ligga i marinaden minst en timme. Blanda parmesanost och basilika till fyllningen. Skiva tomaterna. Tag upp fileérna. Lägg tomatskivor och fyllning i fickan på fileérna. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Häll på vattnet. Strö över lite riven parmesanost. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 20-30 minuter. Köttsaften skall vara ofärgad. Slär upp filéerna i sneda skivor. Servera med ris eller pasta.
(Receptet kommer ifrån Smalmat till vardags)
4 st kycklingfilé
Marinad:
1 msk soja
2 msk olja
1 st vitlöksklyfta
2 krm vitpeppar
2 krm salt
Fyllning:
1 dl riven parmesanost
1 dl basilika, hackad, färsk eller 0,5 dl fryst basilika
2 st tomater
0,5 dl vatten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda marinaden i en djup tallrik. Skär en djup ficka i varje kycklingfilé. Låt fileérna ligga i marinaden minst en timme. Blanda parmesanost och basilika till fyllningen. Skiva tomaterna. Tag upp fileérna. Lägg tomatskivor och fyllning i fickan på fileérna. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Häll på vattnet. Strö över lite riven parmesanost. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 20-30 minuter. Köttsaften skall vara ofärgad. Slär upp filéerna i sneda skivor. Servera med ris eller pasta.
Kommentarer
Trackback