Ratatouille

Ratatouille 4 port.
(Receptet kommer ifrån Smalmat till vardags)

2 st paprika
2 st gul lök
400 g squash eller aubergine
1 burk krossade tomater
1 msk matfett
2 st vitlöksklyfta
1 st lagerblad
1-2 tsk basilika eller oregano
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Strimla paprikorna. Skala och skiva löken. Skär squash eller aubergine i skivor som delas i fyra bitar. Om aburginen är stor bör den skalas först. Värm fettet i en gryta. Fräs först lök och paprika. Blanda ned övriga grönsakssbitar och burktomaterna med spad. Tillsätt också pressad vitlök, lagerblad och smulad örtkrydda. Koka under lock på svag värme i ca 15 minuter, sedan 10 minuter utan lock på lite starkare värme, så röran kokar ihop och blir ganska tjock. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0