Solgryta

Solgryta 4 port.
(Receptet kommer ifrån Smalmat till vardags)

400 g skinka eller bog
2 st gul lök
2 st vitlöksklyfta
2 st paprika
4 skivor ananas (burk 220g)
2 msk soja
1 st buljongtärning
2 dl vatten
1 msk vinäger
1 msk tomatpuré
1 tsk ingefära
2 krm peppar
0,5-1 tsk salt
1 msk potatismjöl

Skär köttet i strimlor. Skala och skär löken i klyftor, skala och hacka vitlöken. Strimla paprikan. Låt ananasen rinna av, med spara juicen. Koka upp soja, buljongtärning, vatten, vinäger, ananasjuicen, tomatpuré och kryddor i en kastrull. Lägg i kött, lök och vitlök, och låt koka under lock ca 15 minuter. Lägg i paprikan och koka några minuter till. Salta och krydda om det behövs. Rör ut potatismjölet i 1 msk vatten och rör ner det i grytan. Koka upp. Skär ananasen i bitar och lägg i dem i grytan. Servera gärna med ris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0